Tunisia

Interesant de stiut…
 
   Ca toate popoarele si tunisienii au obiceiurile lor, cum ar fi ordinea in care te incalti: cand se trezesc, mai intai isi pun pantoful din piciorul drept si apoi pe cel stang. Seara, ordinea descaltarii este inversa. De asemenea, la masa se respecta obiceiul de servi mancarea din exteriorul farfuriei spre interior si nu invers… 
  Desi o tara islamica, in care traditiile si obiceiurile au o foarte mare influenta, in Tunisia viata occidentala si stilul de viata european si-au facut foarte mult simtita prezenta in ultimii ani.
  Dintre tarile orientale, se poate spune ca Tunisia este singura in care femeile au cele mai multe drepturi, iar copiii beneficiaza de invatamantul care este obligatoriu si gratuit.
  In Tunisia, coasta calma si franjurata a Marii Mediteraneene, cu plaje fine de nisip si restaurante cu specific pescaresc in care produsele sunt intotdeauna proaspete atrage mii de turisti din toata lumea.
   Dar privind dincolo de frumusetea litoralului, Tunisia este de asemenea o destinatie palpitanta unde peisajele incredibile si culturi dintre cele mai diferite pot fi explorate intr-un timp relativ scurt.