Noua ZeelandaInteresant de stiut…


    Haka este un dans de razboi vechi, specific poporului Maori, care avea rolul de a insufla curaj razboinicilor, dar si de a descuraja si a speria inamicul.  Acest dans traditional cere implicarea tuturor partilor corpului: maini, picioare, voce, limba si ochi. El simbolizeaza pasiunea, vigoarea si identitatea poporului Maori si este un ritual care cauta, inainte de toate, sa impresioneze prin contorsiuni faciale , scoaterea limbii, dar si o mare varietate de actiuni viguroase ale corpului, cum ar fi batutul mainilor pe langa corp și zgomote puternice din picioare, ca semne de putere și curaj. Acestea pot fi inerpretate ca semne de provocare, bun venit, exaltare si dispret.
   Dansul a devenit cunoscut in toata lumea datorita echipei de rugby a Noii Zeelande care il practica inainte de fiecare meci.
      Padurile sublime, muntii, plajele, lacurile si fiordurile au facut din Noua Zeelanda una din destinatiile de vis in care orice zi reprezinta inceputul unei noi aventuri.
      Civilizatia si cultura Maori si-au pus amprenta de-a lungul timpului in Noua Zeelanda, intalnind in drumetiile tale vorbitori ai limbii Maori, sau poti participa la diferite festivaluri specifice traditiei Maori. Orice calatorie in aceasta tara iti prezinta ceva inedit, un melanj de peisaje si civilizatii. Intotdeauna vei fi uimit de frumusetea naturii in forma pura care se impleteste intr-un mod atat de armonios cu localnicii binevoitori si placuti, complotand parca sa te atraga si sa te vrajeasca pentru totdeauna.
Auckland
Auckland de la
vezi oferta