MexicInteresant de stiut...
 
   Cand ajungi in Mexic trebuie neaparat sa gusti din bautura lor preferata, tequila. Se spune ca aceasta s-ar fi fabricat in Mexic chiar cu mult timp inainte de sosirea conchistadorilor spanioli in jurul anului 1520. Pe atunci bautura purta numele de “octal” si se fabrica si in zilele noastre dintr-o planta asemanatoare cactusului, numita agava albastra.
    In mod oficial, tequila a fost produsa abia in secolul al XVI-lea, primul producator fiind Jose Cuervo care a obtinut dreptul de cultivare a plantelor si de producere si comercializare a bauturii, de la regele Spaniei, in 1758.
   Cand ajungi in Mexic, nu-ti fie teama sa te lasi vrajit de natura extrem de generoasa, de vestigiile stravechi lasate in urma de civilizatiile Maya si Azteca, dar si de ospitalitatea oamenilor!
   O tara interesanta, o tara a contrastelor, Mexic are atat de multe de oferit celor care vor sa o descopere! Orase frumoase, cu o uriasa incarcatura istorica, precum Mexico City sau Monterrey cu caldirilie sale superbe in stil colonial, Merida, Oaxaca sau Morelia iti dezvaluie toate cate ceva din civilizatia si cultura pe care locuitorii le pastreaza atat de bine. Iar daca vrei sa te relaxezi la sfarsitul vacantei, atunci o poti face pe superbele plaje din Cancun.
Cancun
Cancun de la
vezi oferta