Marea Britanie
 
Interesant de stiut...

  Idol Rock este o stanca ce balanseaza si este parte din Brimhams Rocks, situate in Brimham Moor, Yorkshire, Anglia. Aceasta este o formatiune geologica stancoasa naturala, constituita dintr-un gigant stancos situat pe o alta stanca de dimensiuni mult mai mici, ceea ce da, inevitabil, senzatia de o instabilitate constanta. Vizitarea este gratuita … desi parcarea in apropiere este cu plata...

  Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch, se gaseste tot in Marea Britanie si este un sat de pe insula Anglesey, din Ţara Galilor. Numele satului se află printre cele mai lungi din lume, având 58 de litere, dintre care patru litre “L” consecutive. La polul opus, localitatea cu cel mai scurt nume din lume este Å, situată în Norvegia şi Suedia.


     Marea Britanie este tara in care au luat nastere minunatele opere ale lui Shakespeare, tara in care Dickens a compus unele dintre cele mai frumoase si apreciate romane nu numai din literatura engleza, ci si din cea universala. Marea Britanie este o tara a carei istorie a avut un cuvant greu de spus asupra culturii si civilizatiei, este o tara care stie foarte bine sa-si puna in valoare frumusetea si originalitatea.

     
City Break Londra
City Break Londra de la
vezi oferta