IordaniaInteresant de stiut...
 
   Marea Moarta este cel mai jos punct din intreaga lume, situat la 408 m sub nivelul marii.
   Putini sunt cei care stiu ca, în ultimii 50 de ani suprafata sa a fost redusa cu 30%. Aici este singurul loc unde se poate face plaja pentru perioade lungi de timp, fara arsuri solare, deoarece razele ultraviolete sunt filtrate prin trei straturi naturale. Apele Marii Moarte contin 21 minerale, inclusiv magneziu, calciu, brom și potasiu.12 dintre ele nu se gasesc in nici o alta mare sau ocean, iar unele sunt recunoscute ca fiind in masura sa dea un sentiment de relaxare, hranire a pielii, activare a sistemului circulator si ameliorarea disconfortului reumatic.
  Esti tentat ca in momentul in care te gandesti la Iordania, sa ai in minte numai Petra. Este adevarat ca acest oras este cu adevarat fascinant, fiind la concurenta cu Machu Pichu in ceea ce priveste dramaticul “oras pierdut”.
  Insa mai sunt multe altele de vazut in Iordania: ruinele fostelor cetati romane, castelele Cruciatilor, citadele in desert, locuri cu profunde semnificatii biblice, dar si apele albastre cu recifuri de corali din Aqaba.