IndiaStiati ca...

    70 % din condimentele folosite in toata lumea vin din India. In India condimentele  sunt mai mult decat ingrediente pentru a adauga savoare și aroma alimentelor. Din timpuri inca stravechi acestea au fost asociate cu vrăji magice, parfumul si culoarea lor imprimandu-se intens in cultura acestei tari enigmatice. Utilizarea de condimente in India a fost larg raspandita inca din 2600 i.Hr. dupa cum reiese din descoperirile arheologice.
   Cine si-ar putea imagina astazi bucataria indiana fara condimentele care reflecta diversitatea acestei tari si care transforma orice fel de mancare intr-o explozie de placere!
   India…tara incarcata de misticism si atat de interesanta, subiect fascinant al atator lucrari literare si folizofice, tara descrisa intr-un mod atat de romantic de Mircea Eliade in “Maitreyi”…
   Cu o civilizatie straveche, mituri si o simbolistica extraordinara, India este o tara a contrastelor uimitoare. Templele hinduse sau budiste de o frumusete coplesitoare, faimosul Taj Mahal din Agra, Hawa Mahal, supranumit si Palatul Vanturilor, palat exceptional construit in Jaipur, Pesterile Ajanta si Ellora care se gasesc la Maharashatra si care sunt temple sapate in stanca, acestea sunt doar cateva din nenumaratele vestigii impresionante ale Indiei.