ChinaInteresant de stiut...
 
   Limba chineza se numara printre limbile care nu au alfabet, alaturi de coreeana sau japozena. Caracterele limbii chineze se numesc ideograme si sunt o reprezentare grafica a cuvintelor, avand rolul de a transmite in primul rand sensuri sau idei.
   De asemenea, o persoana considerata culta in China va sti doar 6000-7000 de astfel de ideograme. Ceea ce este socant este faptul ca aceasta limba numara peste 40.000 de caractere!
   Datorita teritoriului intins al Chinei, aceasta tara iti vine in intampinare cu unele dintre cele mai minunate peisaje din intreaga lume.
   Oricine calatoreste in China va fi fascinat de traditiile, cultura si civilizatia straveche. Modul de viata al oamenilor se bazeaza foarte mult pe armonie si ordine atat in ceea ce priveste individul in sine, dar si in ceea ce priveste familia sau chiar societatea. O serie de aspecte ale culturii chineze sunt trasate pe parcursul a mai multor secole.
   De la festivaluri traditionale si obiceiuri, la temple mistice si superbe si orase incantatoare, China te va cuceri chiar de la prima vedere.