Cehia


Interesant de stiut...


  Cehia este o tara surprinzatoare din multe puncte de vedere. De exemplu, este imposibil sa nu fi auzit de celebrul personaj Casanova si de aventurile sale, sa zicem ... "nevinovate". Ei bine, acesta chiar a fost un personaj real care si-a petrecut ultimii ani din viata fiind bibliotecar ... la castelul Dux din Praga.
 
   Si daca tot vorbim de nume mari in literatura universala, de ce sa nu pomenim si de unele descoperiri extrem de importante din domeniul medicinei ce s-au realizat pe taramul pitoresc al Cehiei: din anul 1907 vietile omenesti au putut fi salvate mai usor multumita unui medic ceh, Jan Jansky, care a descoperit ca exista de fapt patru grupe de sange!
    Desi multi sunt tentati sa asocieze Republica Ceha numai cu Praga, in Cehia chiar merita sa strabati orasele frumoase si romantice, incarcate de adevarate comori istorice si culturale, sa admiri vechile castele, sau sa ratacesti pur si simplu prin padurile si muntii atat de linistitori. Lacuri, sate cu oameni calzi si apropiati, traditii si obiceiuri stravechi ce sunt pastrate de sute de ani si nu in ultimul rand vestitele cristale de Bohemia, acestea sunt lucrurile la care trebuie sa te gandesti daca vrei sa-ti petreci o vacanta cu adevarat minunata in Republica Ceha.
 

Praga
Praga de la
vezi oferta