CanadaStiati ca…
 
    Inainte de calatoria in Canada e bine de stiut faptul ca aceasta tara, care este considerata a doua cea mai mare ca intindere din lume dupa Rusia, are nu unul, nu doua, ci sase fusuri orare!
   De asemenea, tot aici se intalneste autostrada nationala Trans – Canada care masoara peste 7.800 km, intinzandu-se intre Victoria si St. John. Aceasta face legatura intre coasta estica si cea vestica, intre Oceanul Pacific si cel Atlantic. Trans-Canada, alaturi de autostrada Trans-Siberia (cca 11.000 km) si Autostrada 1 din Australia (cca 9.000 km) se numara printre cele mai lungi autostrazi din lume.
   A doua tara din lume ca dimensiune dupa Rusia, Canada este patria padurilor boreale, a ghetarilor predominanti in regiunea arctica, este tara Muntilor Stancosi si a Marilor Lacuri.
   La inceput locuita de aborigeni, Canada a fost rand pe rand sub influenta Frantei si apoi a Marii Britanii, fiind actualmente impartita in doua: partea franceza, avand capitala la Quebec si partea engleza care isi are capitala la Ottawa. Astfel, cele doua limbi oficiale sunt franceza si engleza.
   Influentele civilizatiilor celor doua mari tari europene  si-au pus definitiv amprenta pe cultura si istoria tarii.