VaraderoCuriozitati...
 
   Desi trabucurile cubaneze sunt renumite in intreaga lume, acestea au fost fabricate pentru prima data in Spania secolului al XVII-lea, folosind tutun cubanez.
   De asemenea, tutunul a aparut prima data pe continentul European dupa descoperirea Indiilor de catre Cristofor Columb. Marinarii i-au vazut pe bastinasii cubanezi fumand un tip primitv de trabuc cu tutun rulat. Iar daca te intrebi de unde vine denumirea de trabuc, ei bine cuvantul “cigar” (cuvant consacrat si recunoscut pentru definirea trabucului) isi are originea in cuvantul “sikar”, care insemna “a fuma” in limba bastinasilor din acea zona.
 
  Plaje spectaculoase cu nisip alb, scladate de apele azurii si linistite ale Atlanticului... Acesta este Varadero, care se intinde pe 21 kilometri de coasta, fiind considerata regiunea cu unele dintre cele mai frumoase plaje ale Caraibelor, perfecta pentru iubitorii de soare, de sporturi nautice sau de golf.
  Dar Varadero are de oferit mult mai multe turistilor sai, in afara de cerul senin si apele turcoaz. Orasele din apropiere, precum Matanzas sau Cardenas merita de asemenea toata atentia, fiind pe placul iubitorilor de arta, istorie si cultura.Iar in partea de sud a resortului, ceea ce atrage atentia este Peninsula Zapata, renumita pentru ecoturim si istoria sa straveche.
  
Melia Las Americas 5*
Melia Las Americas 5* from
vezi oferta
Paradisus Princesa Mar 5*
Paradisus Princesa Mar 5* from
vezi oferta
Royalton Hicacos 5*
Royalton Hicacos 5* from
vezi oferta