Valencia


 
Stiati ca…
 
    Familia regala a Spaniei se mandrea inca din Evul Mediu cu un arbore genealogic pur, fara niciun fel de alte interferente maure, ca in alte familii spaniole.
   Asadar, membrii familiei regale isi etalau culoarea pala a pielii prin care straluceau nuantele albastrui ale vaselor de sange. Iata de unde vine expresia de “sange albastru”, cunoscuta in lumea intreaga si care desemneaza descendentul unei familii regale.
   Desi Valencia nu are o Sagrada Familia ca Barcelona, sau un Prado ca Madrid, este totusi un oras care iti ofera multe alte motive pentru a-l vizita.
  Valencia este o citadela frumoasa, cu o istorie interesanta, dar si cu o arhitectura predominant futurista, deosebita, care se regaseste in special in zonele de pe malul Mediteranei. In centrul vechi al orasului se gasesc o serie de piatete fermecatoare in care poti admira o gama larga de stiluri arhitecturale, de la contemporan, la renascentist sau gotic. Iar dupa ce ai vizitat cateva din muzeele reprezentative ale orasului, cum ar fi Muzeul de Arte Frumoase, Institutul Velencian de Arta Moderna sau Muzeul de Stiinta Printul Felipe, te poti delecta cu specialitatea culinara a Valenciei, paella, originara din aceasta zona.
  Un city break in luna martie in Valencia poate fi destul de interesant deoarece atunci are loc festivalul Fallas, orasul fiind luminat de focuri de artificii. Un alt festival deja cunoscut in lumea intreaga este Tomatina, care are loc in Bunol, un orasel aflat in apropiere de Valencia si la care participantii incing un adevarat razboi al … rosiilor!
Mediterraneo 3*
Mediterraneo 3* from 34 €
vezi oferta
Vincci Palace 4*
Vincci Palace 4* from 47 €
vezi oferta
Las Arenas Balneario 5*
Las Arenas Balneario 5* from
vezi oferta