OsloCalatoria cu masina in Norvegia. Bine de stiut!

    Daca iti propui sa calatoresti cu masina in Norvegia, atunci e bine sa stii ca aici se aplica cele mai mari amenzi de circulatie din Europa. Daca, de exemplu, circuli cu o viteza care depaseste cu 20 km/h viteza legala, atunci pregateste-te sa achiti o amenda de 480 eur! Iar daca limita este depasita cu 50 km/h, atunci soferii vitezomani vor scoate din buzunare cel putin 1500 eur.
    La fel de stricti sunt si cand vine vorba de trecerea pe rosu sau depasirea in locurile nepermise: se dau amenzi de 700 eur, de zece ori mai mari decat in Austria!
   Marginita in partea de sud de fiordul Oslo, iar in partea opusa de munti si dealuri, capitala Norvegiei este una dintre cele mai interesante capitale europene.
   Cu multe lacuri si o abundenta de zone verzi, Oslo este de asemenea intruchiparea unui stil architectural eclectic, un melanj armonios intre vechi si nou in fata caruia nu poti ramane indiferent.
   Ca turist ai de ales intre numeroasele muzee care ofera cate ceva pentru fiecare: Galeria Nationala unde printre alte capodopere ale artei norvegiene, poti admira si celebrul tablou al lui Edvard Munch “Tipatul”, sau poti da o fuga pana la Muzeul Skiului Holmenkollen, ori Muzeul de Ambarcatiuni Vikinge.
Thon Munch 3*
Thon Munch 3* from 58 €
vezi oferta
Thon Europa 4*
Thon Europa 4* from 80 €
vezi oferta
First Grims Grenka 5*
First Grims Grenka 5* from 88 €
vezi oferta