Dublin

 

Citate, citate...

  “Dacă tu ai un măr şi eu am un măr şi facem schimb de mere, atunci tu şi eu vom avea în continuare un măr. Dar dacă tu ai o idee şi eu am o idee şi le schimbăm, atunci fiecare dintre noi va avea două idei!”
  George Bernard Shaw, scriitor irlandez


  “Arta este oglinda magică pe care o creăm pentru a transforma visele invizibile în imagini vizibile. Pentru a ne vedea chipul folosim o oglindă; operele de artă le folosim pentru a ne vedea sufletul.”
  George Bernard Shaw, scriitor irlandez
    Un oras verde, cu oameni veseli si plini de viata, Dublin face parte cu siguranta din destinatiile in care iti vei dori sa revii!
   Capitala si cel mai important centru cultural al Irlandei, Dublin te intampina cu o multime de parcuri, cladiri frumoase, specifice orasului, ridicate intr-un superb stil georgian pe malurile raului Liffey. Dublin se remarca de asemenea printr-o istorie literara deosebita. Este imposibil, ca macar odata in copilarie, sa nu fi rasfoit “Calatoriile lui Guliver” ale lui Jonathan Swift, sau ca adolescenta sa nu-ti fie marcata de vreunul din poemele lui Yeats.
   Marturiile istoriei te inconjoara la tot pasul, de la splendoarea castelelor si catedralelor medievale, pana la frumusetea secolului al XVIII-lea care s-a evidentiat prin cladirile georgiene ce apartineau inaltei clase a burgheziei.
   Dupa o vizita la castelul Dublin sau Howth, dupa ce poate ti-ai descoperit unele origini irlandeze la Biblioteca Nationala, sau dupa ce ai admirat interesanta colectie de arta irlandeza expusa in Galeria Nationala, te poti relaxa intr-unul din vestitele puburi irlandeze, unde este obligatoriu sa degusti vestita bere neagra irlandeza, Guiness.
Paramount 3*
Paramount 3* from 40 €
vezi oferta
Hampton 4*
Hampton 4* from 55 €
vezi oferta
O'Callaghan Alexander 5*
O'Callaghan Alexander 5* from 68 €
vezi oferta