CopenhagaStiati ca...

   Cel mai renumit scriitor danez este Hans Christian Andersen, iar basmele lui au fost traduse in mai multe limbi decat orice alta carte din lume, cu exceptia Bibliei!
   
   Patriotismul este evident la danezi. Daca te plimbi prin orasele Danemarcei si observi steaguri pe la ferestre, nu inseamna ca e vorba neaparat de institutii publice, ci mai degraba … se sarbatoreste aniversarea cuiva!
  

    Capitala cosmopolita, unul dintre cele mai frumoase orase scandinave, aflat sub tutela celei mai vechi monarhii din lume, Copenhaga te farmeca prin aerul regal care te invaluie la tot pasul, prin strazile si canalele vechi de sute de ani, dar si prin spiritul mereu tanar, vesel si dinamic al locuitorilor sai.
   Copenhaga reprezinta alegerea prefecta pentru o vacanta senzationala pentru turistii din lumea intreaga, atat prin multitudinea de obiective turistice, cat si prin simpla placere de a rataci pe stradutele inguste sau prin a petrece o zi memorabila in parcul de distractii Tivoli, situat in mijlocul orasului. Vei fi fascinat de arhitectura in stil rococo a Castelului Regal Amalienbourg, resedinta actuala a reginei  si unde schimbarea garzii este urmarita zilnic de mii de curiosi. De asemenea, nu poti sa ratezi nici Stroget, cea mai cunoscuta zona de shopping, Muzeul de Arta Contemporana Louisiana, Castelul Rosenborg sau o cina delicioasa servita intr-un cadru fermecator in Portul Nyhavn.
    Asadar, daca ti-ai planificat deja vacanta, Copenhaga este orasul perfect, plin de lucruri si locuri interesante catre care merita sa iti indrepti atentia.
Best Western Hebron 3*
Best Western Hebron 3* from 43 €
vezi oferta
First Mayfair 4*
First Mayfair 4* from 47 €
vezi oferta
Skt Petri 5*
Skt Petri 5* from 94 €
vezi oferta