City Break VenetiaInteresant de stiut...

    Desi se spune ca “toate drumurile duc la Roma”, Cetatea Eterna nu a fost primul oras care sa aiba drumurile pavate, ci Florenta. Acest lucru s-a intamplat inca din anul 1339, Firenze devenind astfel primul oras al Europei care a beneficiat de strazi pietruite.
    De asemenea, un alt lucru interesant de stiut despre Italia este faptul ca Roma este primul oras din lume care a atins numarul de 1 milion de locuitori inca din anul 133 inainte de Hristos, iar in zilele noastre exista cate un oras Roma pe fiecare continent!
   Oras incredibil de romantic, de o frumusete aproape ireala, canalele cunoscute sub numele de “Sestieri” pe care circula agale celebrele gondole, Venetia reuseste sa te cucereasca inca de la prima vizita.
   Venetia, desi intr-o continua dezvoltare, a reusit sa-si pastreze farmecul boem de altadata, pastrandu-si intacta arta proprie si caracteristica, admirata de catre turistii din lumea intreaga prin muzeele sau monumentele venetiene. Piazza San Marco este punctul de plecare al tuturor evenimentelor importante ce se desfasoara in Venetia si tot aici se regasesc si cele mai importante repere turistice, precum basilica San Marco, celebrul Palat Ducal construit intr-un minunat stil gotic si care a servit pe rand drept resedinta, sediu de guvern sau inchisoare a Republicii Venetia.
   Puntea Suspinelor sau Podul Rialto, ca sa nu mai vorbim de faimosul Carnaval Venetian sau expozitia “Biennale di Venezia” unde sunt expuse opere de arta o data la doi ani, toate acestea constituie un prilej minunat de a reveni in Venetia cu aceeasi placere si curiozitate fireasca a celui care este dornic de arta in forma pura, de eleganta sau romantism.
Vecelio 3*
Vecelio 3* from 31 €
vezi oferta
Dei Dragomanni 4*
Dei Dragomanni 4* from 43 €
vezi oferta
Hilton Molino 5*
Hilton Molino 5* from 76 €
vezi oferta