City Break IstanbulStiati ca…

  Hagia Sophia, in traducere “Sfanta Intelepciune”, care a servit rand pe rand drept biserica ortodoxa, apoi moschee, in zilele de astazi fiind un superb si celebru muzeu in Istanbul are amplasata in fata ei o fantanta pentru ablutiune pe care sta inscriptionat un palindrom (cuvinte care pot fi citite si de la stanga la dreapta si de la dreapta la stanga si care au acelasi inteles) cu semnificatii religioase: “Spalati-va pacatele, nu doar fetele!” 
    Istanbul reprezinta frumusetea orientala cea mai la indemana pentru europeni. Oras vechi si singurul care se intinde pe doua continente, Asia si Europa, un important port la Marea Marmara, Istanbul era cunoscut in antichitatea greaca drept Byzantion, dupa anul 330 d.Hr. devenind Constantinopol, nume pe care si l-a pastrat de altfel pana in anul 1930.
    Prin pozitia sa unica in lume, inca de la primii pasi Istanbul te invaluie cu puternice miresme orientale care in mod natural se impletesc cu lumea occidentala, formand un tot unitar, senzational si uimitor. Frumusetea orasului de la Stramtoarea Bosfor este data nu numai de nenumarate atractii turistice, dar si de oamenii extrem de prietenosi si calzi care sunt recunoscuti in intreaga lume prin simtul negustoresc innascut (cine n-a auzit de Marele Bazar unde, pe langa placerea cumparaturilor, exista placerea de a te tocmi “la sange” cu negustorii insistenti si simpatici). In Istanbul cuvantul “monotonie” nu exista in dictionarul turistic! Viziteaza-l si vei intelege de ce te vei indragosti iremediabil nu numai de civilizatia si cultura acestei metropole , dar si de farmecul si aroma unica a ceaiurilor si a cafelelor turcesti, sau de cea a mirodeniilor si delicioaselor baclavale. Cu alte cuvinte, Istanbul este locul ideal in care rasfatul spiritual, se impleteste perfect cu cel culinar!
Diva's 4*
Diva's 4* from 29 €
vezi oferta
Sapphire 4*
Sapphire 4* from 39 €
vezi oferta
Sultania 5*
Sultania 5* from 70 €
vezi oferta