City Break FlorentaInteresant de stiut...

    Desi se spune ca “toate drumurile duc la Roma”, Cetatea Eterna nu a fost primul oras care sa aiba drumurile pavate, ci Florenta. Acest lucru s-a intamplat inca din anul 1339, Firenze devenind astfel primul oras al Europei care a beneficiat de strazi pietruite.
    De asemenea, un alt lucru interesant de stiut despre Italia este faptul ca Roma este primul oras din lume care a atins numarul de 1 milion de locuitori inca din anul 133 inainte de Hristos, iar in zilele noastre exista cate un oras Roma pe fiecare continent!
   Cand te plimbi pe strazile incantatoare ale Florentei ai senzatia ca te afli pur si simplu intr-un muzeu in aer liber. Frumusetea si arta sunt prezente la tot pasul, capitala Toscanei fiind incarcata de istoria care si-a pus amprenta pe absolut fiecare coltisor. Leagan al Renasterii, Florenta este de departe cel mai frumos oras al Italiei, un oras in care intalnesti pretutindeni cladiri renascentiste, biserici superbe si palate impresionante. Orasul de pe malurile raului Arno iti da posibilitatea sa-i admiri splendoarea din multe puncte cu vedere panoramica, cum ar fi Basilica di Santa Croce sau Domul.
  Operele artistilor celebri precum Michelangelo, Donatello sau Leonardo da Vinci si-au adus din plin contributia cu un plus urias la frumusetea orasului. Nu se poate sa nu fi auzit de celebrul Ponte Vecchio, ori de faimoasa Galerie Uffizzi, sau Domul din Florenta, egalat in frumusete poate doar de cel din Siena. Aici totul este la superlativ, pornind de la oamenii prietenosi si minunati si incheind cu cele mai retrase si stinghere cafenele sau gelaterii, unde vei avea surpriza sa savurezi poate cea mai buna cafea sau inghetata pe care ai gustat-o vreodata. Extraordinar si surprinzator este faptul ca Florenta isi pastreaza parca si acum parfumul  romantic si eleganta desavarsita de odinioara.
Goldoni 3*
Goldoni 3* from 66 €
vezi oferta
Palazzo Ognissanti 4*
Palazzo Ognissanti 4* from 43 €
vezi oferta
Bernini Palace 5*
Bernini Palace 5* from
vezi oferta