Budapesta
 


Stiati ca…
 
   Lacul Heviz, situat in partea de vest a Ungariei si la o distanta de aproximativ 6 km nord de binecunoscutul lac Balaton, este un lac natural de origine vulcanica, fiind cel mai mare lac termal din lume. S-a descoperit ca proprietatile sale curative sunt cunoscute inca de acum 2000 de ani.
   Apele lacului Heviz contin sulf, radiu, calciu, bioxid de carbon si magneziu, fiind o adevarata binefacere pentru tratamentul reumatismului, a afectiunilor aparatului locomotor, dar si pentru relaxarea corpului.
   Pe timpul verii temperatura apei se ridica la 33-36 grade Celsius, in timp ce iarna temperatura variaza intre 23-25 grade Celsius. Asadar, scaldatul este tocmai bun in orice perioada a anului.
   Capitala impartita in doua de catre fluviul Dunarea, Budapesta este incarcata de istorie, romantism si cu siguranta se numara printre destinatiile preferate ale turistilor de pretutindeni.
   Oras cosmopolit, cu cladiri ce inca isi pastreaza cicatricile celui de-al doilea Razboi Mondial, putandu-se observa si acum urmele gloantelor pe zidurile vechiului oras, Budapesta emana la tot pasul un aer boem si pitoresc. Stilul baroc se imbina perfect cu cel neoclassic sau art nouveau si desi in ultimii ani au avut loc nenumarate lucrari de reconstructie, farmecul pitoresc al Budapestei a fost foarte bine conservat.
   E o placere sa faci o plimbare cu vaporasul pe “Dunarea albastra”, sau sa te relaxezi intr-una dintre cafenelele Insulei Margareta, o adevarata comoara parca pazita cu sfintenie de ambele parti ale orasului: Buda si Pesta. De o frumusete marcanta, capitala Ungariei se numara cu mandrie printre cele mai frumoase orase ale Europei.
 
Bo18 3*
Bo18 3* from 31 €
vezi oferta
Residence Regnum 4*
Residence Regnum 4* from
vezi oferta
Kempinski Corvinus 5*
Kempinski Corvinus 5* from
vezi oferta